Het LOC+ is bij uitstek geschikt als kennis- en innovatiecentrum. Iedere organisatie zet zijn/haar deuren open voor kennisdeling met andere huurders in het LOC+ en andere organisaties in de regio. Hierdoor ontstaan prachtige nieuwe vormen van dienstverlening tussen onderwijs, cultuur en zorg & welzijn.

Een mooi voorbeeld van innovatie is het FabLab Hardenberg. Vanuit Cultuurkoepel Vechtdal en Bibliotheek Hardenberg is een innovatieve werkplaats gerealiseerd die verbinding zoekt met andere partijen in het pand zoals Alfa-college.

FabLab Hardenberg is een innovatieve werkplaats voor makers. In het FabLab bevind je je in een wereld die gaat over digitaal ontwerpen en produceren. (Product)ontwerpers, technostarters, leerlingen uit het PO/VO/MBO, docenten, architecten, ondernemers, kunstenaars, ZZP-ers, doe-het-zelvers, wetenschappers, uitvinders, modelbouwers en ambachtslieden kunnen er gebruik van maken. Het FabLab Hardenberg is toegankelijk voor iedereen: van hobbyist tot professional! FabLab Hardenberg beschikt over mensen en machines die je kunnen helpen bij het realiseren van jouw ideeën.

Organisaties LOC+Hardenberg

Samen groeien door de kracht van verbinding.