Vernieuwd cultuurplein

Het Cultuurplein in het LOC+ Hardenberg is volledig opnieuw ingericht en heeft een ware metamorfose ondergaan.

Op zaterdag 12 november is het Cultuurplein in het LOC+ Hardenberg officieel geopend. Tijdens die open dag kon een ieder kennis maken met diverse activiteiten van de Bibliotheek, het Fablab, Cultuurkoepel Hardenberg en HardenbergART. Gezamenlijk hebben zij, door middel van verschillende workshops, het publiek kennis laten maken met kunst & cultuur.

Zo was er onder andere een workshops keramiek door Harrie Neutel en grafische technieken door Andrej Andruchov waaraan iedereen gratis kon deelnemen.

Al met al was het een zeer geslaagde open dag met veel bezoekers!

In het nieuwe concept is HardenbergArt geïntegreerd in het geheel en komen kunst en cultuur op een mooie wijze echt samen. In de bibliotheek en op het plein vind je diverse zitjes en ingerichte plekken om te studeren, te netwerken of gewoon even gezellig te zitten. Het geheel is volledig ingericht op het ontmoeten en verbinden.

Door de nieuw gecreëerde doorgang kun je nu vanuit de Bibliotheek direct doorlopen naar het Meet & Eat plein om een lekker broodje te kopen.Ook is het hierdoor mogelijk geworden om gelijkvloers naar het Zorg- en Welzijnplein te gaan wat een de toegankelijkheid nóg beter maakt.

Uiteraard ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen tijdens de openingstijden van de Bilbiotheek!