Zorg en Welzijn Plein regio Hardenberg ontmoet Health Innovation Park

Op donderdag 11 juli van 12.00 – 13.00 uur vindt er in het LOC+ een lunchbijeenkomst plaats op het Zorg en Welzijn Plein regio Hardenberg.  Tijdens deze bijeenkomst ontmoeten de huurders en partners van dit plein de mensen van het Health Innovation Park (HIP) uit Zwolle. Heidi Mensink, directeur van het LOC+ en Kim Peters, directeur van het HIP verzorgen samen een toelichting op de samenwerkingsmogelijkheden.  

Het LOC+ met haar partners zetten zich in voor ‘healthy ageing’ in de regio (een leven lang vitaal) en dat past goed bij de ambitie van het HIP om samen te werken aan toekomstbestendige gezondheidzorg in Overijssel. De inzet van beide partijen en hun vele partners is erop gericht te komen tot een sterke regio waar mensen door de inzet van zorginnovaties zelfredzamer zijn en meer eigen regie ervaren, terwijl zorgprofessionals met het gebruik ervan hun werkplezier verhogen.

Healthgrow-programma’s
Tijdens de lunch wordt verteld over vraagstukken in de zorg in relatie tot nieuwe producten, diensten en processen (healthgrow-programma’s) die ontwikkeld worden door de leden en partners van het HIP. Het doel is stevige stappen te zetten naar een toekomstbestendige zorg waar alle Overijsselaars van kunnen profiteren. De vier healthgrow-programma’s zijn:

  1. Beweging en voeding als preventie in de gezondheidszorg;
  2. Bouw en wonen: inzet domotica in en om het huis om langer gezond thuis te wonen;
  3. Inzet technologie om de zorgprocessen rond WMO en jeugdzorg (gemeenten) te verbeteren/vernieuwen;
  4. Connected care: verplaatsing van (ziekenhuis)zorg naar thuis en stimuleren gebruik eHealth.

Geïnteresseerden zijn welkom voor deze inhoudelijke lunch, graag vooraf aanmelden via verbindinginderegio@loc-hardenberg.nl