Vernieuwd Zorg en Welzijn plein regio Hardenberg: niet alleen het uiterlijk maar ook innerlijk

In de zomervakantie is er hard gewerkt om het Zorg & Welzijn plein regio Hardenberg een nieuwe uitstraling en een
nieuwe indeling te geven. Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan de vloer. Maar niet alleen aan de uitstraling wordt gewerkt. Ook achter de schermen wordt er naar de inhoudelijke kant van het plein gekeken. Zo lieten we al eerder weten dat we op zoek zijn naar nieuwe huurders die bij het plein ‘passen’.

2/3 van het plein is momenteel verhuurd. Ken je iemand of heb je nog contacten die ook een ruimte willen huren op het Zorg & Welzijn plein regio Hardenberg neem dan contact op met de servicedesk van LOC+!

Ook met de huidige huurders zijn we gaan kijken welke kansen er tot samenwerking zijn.

Daarvoor heeft er een mooie brainstormsessie plaatsgevonden. De brainstorm is in samenwerking met het
Ondernemershuis Vechtdal georganiseerd om vanuit een onafhankelijke organisatie ondernemerschap in de regio te stimuleren. De huidige huurders, Vitaal Vechtdal en een aantal nieuwe huurders zijn voornemens de
samenwerking verder te versterken op dit plein en daarbuiten. Ook nodigen zij andere partners uit, die zich
inzetten voor een vitale regio, mee te denken. Een aantal pluspunten van het plein die uit het overleg naar voren zijn gekomen:

  • Het plein is op natuurlijke wijze de verbindende plek als het gaat om vitaal leven. Zowel zakelijk (B2B) als persoonlijk (B2C) en zowel fysiek als digitaal. Ondernemers, organisaties en initiatiefnemers ontmoeten elkaar hier. Huurders ontmoeten elkaar hier en het plein bevordert de toegankelijkheid voor inwoners om de ondernemers en organisaties te ontmoeten.
  • Het uitdragen van een gezamenlijk verhaal. Het doel hiervan is om samen bewustwording te stimuleren van de kansen van een gezonde levensstijl. Zowel onder inwoners als bijv. bij overheden en ondernemers.
  • Grote kans tot samenwerkingen op het gebied van preventieve zorg. De gezamenlijke visie en missie is: het bevorderen van positieve gezondheid ter stimulering van vitaal leven.

Hier blijft het niet bij. Er worden nieuwe afspraken gepland om de samenwerkingen en de pluspunten van het plein verder te ontwikkelen.