Vechtdal Wonen vestigt zich in het LOC+

Op 1 januari 2019 zijn Beter Wonen Vechtdal en De Veste gefuseerd. Door deze fusie kunnen zij hun dienstverlening richting de huurders verbeteren.

Een nieuw dienstverleningsconcept is per 1 juli in werking gezet. Huurders en woningzoekenden hoeven niet meer naar het kantoor te komen, maar de medewerkers van Vechtdal Wonen komen naar de huurders toe.

Wanneer dit niet aan huis kan, dan zijn er diverse ontmoetingsplekken in de wijk. Zo zijn er ook werkplekken gecreëerd op het Zorg & Welzijn Plein in het LOC+ te Hardenberg. Hier zijn meerdere organisaties gevestigd die zich inzetten voor een vitale regio. De lijnen tussen de woningcorporatie en andere organisaties zijn hierdoor kort.

Naast Vechtdal Wonen zijn GGD IJsselland, Samen Doen, Accare, Tactus verslavingszorg, Voetier, Horizonbegeleiding, Sportservice Groep, Restart, Diëtistenpraktijk van Asselt,  Van Dam Loopbaanbegeleiding,  Stichting de Kern, RBZ (Regionaal Bureau Zelfstandigen) en Argonaut ook op het plein gevestigd. Het Zorg & Welzijn Plein biedt kansen tot samenwerking waardoor er al mooie samenwerkingsverbanden zijn ontstaan. Het Zorg & Welzijn Plein is dagelijks geopend van maandag t/m vrijdag.