Deze week uitgelicht: ‘De Kern’

Wanneer de motor van je auto oververhit is kom je op den duur aan de kant te staan. Zodra de temperatuur is gezakt kan je verder ….  tot hij weer oververhit raakt. Dat kunnen we lang volhouden, maar wanneer we dat te lang volhouden is de schade soms niet te overzien.  

Soms moeten je zelf kiezen stil te staan, juist om te voorkomen dat de omstandigheden bepalen dat je stil komt te staan. Stil staan om weer beweging te krijgen, bijvoorbeeld door vastgeroeste patronen onder de loep nemen. Stil staan om de temperatuur te meten zodat je in kan grijpen voordat de motor vast draait.  

Bij het Algemeen Maatschappelijk Werk van de Kern houden wij ons bezig met diverse moeilijkheden waar mensen tegenaan kunnen lopen. Denk bijvoorbeeld aan: relaties en gezin, een (vecht)scheiding, rouw en identiteit, assertiviteit en omgaan met instanties, somberheid, etc. Samen gaan we op zoek naar de juiste route om antwoord te krijgen op jouw hulpvraag. 

Dit doen wij door middel van individuele gesprekken, relatie- of gezinsgesprekken of we gaan in groepsverband met jouw hulpvraag aan de slag.  

Ook in Corona tijd zijn we er voor je; afhankelijk van de richtlijnen in een aangepaste werkvorm. Maar misschien moeten we zeggen “juist nu in de Corona tijd zijn we er voor je” want voor velen is het een ingewikkelde en zorgelijke tijd. 

In de meeste gevallen kan je vrijwel direct bij de Kern terecht en ondersteuning is gratis. Je kunt online een afspraak maken via onze site of bellen met 0523-236050. We zijn in Dedemsvaart gevestigd aan de Latyrusstraat 12c, in Ommen aan de Jonkheer van Nahuysstraat 66 en in Hardenberg aan De Stuwdijk 4 in Hardenberg en op de dinsdag zitten we in het LOC. 

Kijk voor ervaringsverhalen op onze site www.stdekern.nl of volg ons op Facebook.